BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Elif Öykü - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Mayıs güneşinin İstanbul üzerinde parladığı sıcak günlerden birinde oyunlarımızı ve balonlarımızı alarak Genel Pediatri servisine gittik. Orada tatlılığı ve zekasıyla bizleri kendine hayran bırakan Elif ile tanıştık. Elif 9 yaşında ve hastanemizde Diabetes Mellitus (Şeker hastalığı) tanısıyla tedavi görmekte. Bize hemen ısınan miniğimiz, getirdiğimiz oyunlardan önce Mangala oyununu seçti ve bizden ona kuralları anlatmamızı istedi. Karmaşık kuralları bile hızla kavrayan Elif, ilk turdan bize ne kadar dişli bir rakip olduğunu gösterdi. Sonrasında Buz Tuzağı oyununun evde kendisinde de olduğunu ve bu oyunu oynamayı çok sevdiğini söyledi, biz de çok eğlenerek bu oyunla devam ettik. Sonrasında Bil Bakalım Kim oyununu da denemek istedi, bu oyunun mantığını da hızla çözdü ve daha ikinci turda bize karşı ilk galibiyetini aldı. Oyunlar sırasında yaptığımız konuşmalarda mor ve pembeyi çok sevdiğini ve büyüyünce öğretmen olmak istediğini öğrendik. Elif, en sevdiği dersin matematik olduğunu söyledi ve bize çarpım tablosunu ne kadar iyi bildiğini sorduğumuz en zor soruları bile yanıtlayarak gösterdi. Ziyaretimizin sonuna yaklaştığımızda bizden bir dileği olup olmadığını sorduk. Biraz düşündükten sonra "Barbie Sonsuz Hareket Bebeği" cevabını verdi. Siz de Elif'in dileğini gerçekleştirip onun tatlı gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Tatilin yaklaştığı güzel bir günde Elif'in dileğinin bize ulaştığını öğrendik ve hemen ailesiyle iletişime geçtik. Miniğimizin taburcu olduğunu öğrenince hediyesini vakit kaybetmeden kargoladık ve kargonun ulaşmasını heyecanla bekledik. Bir süre sonra hediyesinin miniğimize ulaştığını öğrendik. Ailesi, Elif'in hediyesini çok beğendiğini ve hemen diğer bebekleriyle tanıştırdığını söyledi. Onun mutluluğu ve ışıl ışıl gülümsemesi bizi de çok mutlu etti. Miniğimizin mutluluğuna vesile olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: