BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Çağhan Alper - Akdeniz Tıp Fakültesi

Akdeniz Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Bir pazartesi günü yepyeni dilekler almak için başladığımız bu haftada Hematolojik Onkoloji servisinin yolunu tuttuk. Çağhan Alper bu hafta ilk tanıştığımız miniğimiz oldu. Miniğimiz şu an 4 yaşında ve çok yakın bir zamanda 5 yaşına girecek. Miniğimiz hastanemizde Lösemi (Kan kanseri) tanısıyla tedavi görmekte.

    Biz kendisinin odasına gidip onunla oynamak istediğimizi söylediğimizde büyük bir mutlulukla kabul etti. Odaya girdiğimizde dikkatimizi çeken ilk şeylerden biri Fenerbahçeli yastığı oldu. Fanatik Fenerbahçeli olan Çağhan'ımızla futbolcular hakkında konuştuğumuzda çoğu futbolcuyu biliyordu. Beraber Fenerbahçe'nin Yüzüncü Yıl Şarkısı'nı söyledik. Sonra onunla yanımızda götürdüğümüz Jengalarla oynadık. Önce Jengalardan kule yapıp düşürmeden taşları çekme oyunu oynadık, kendisi o kadar zeki ve yetenekli bir çocuktu ki çok dikkatliydi ve kuleyi hiç yıkmadı. Aynı zamanda oynarken bize de yardım etti. Oyundan hep birlikte büyük bir keyif aldık. Daha sonrasında arabası ve helikopteri için Jengalardan garaj yaptık. Çok usta bir şekilde arabaları park etti, çok yetenekliydi. Arabaları saklayıp tahmin etmesini istedik ve hepsini bildi. Kendisine çok dikkatlisin gözlerin ne kadar iyi görüyor dediğimizde havucu çok sevdiğini söyledi ve de bize havuç yeme tavsiyesinde bulundu. Biz de seve seve bu tavsiyesini aldık. Meyvelerin hepsini çok sevdiğini de ekledi. Yanımızda miniğimiz için hediye olarak götürdüğümüz arabayı çok beğendi, artık en sevdiği arabası olduğunu söyledi. Çağhan'a en sevdiği rengi sorduğumuzda sarı olduğunu öğrendik, tam bir Fenerbahçeli.

       Bizimle oynarken ve konuşurken gözlerinin içi hep gülüyordu. Ayrılmayı hiç istemediğimiz ziyaretimizin sonunda miniğimize dileğini sorduğumuzda "Uzaktan Kumandalı Araba" istediğini söyledi. Siz de miniğimizin bu dileğini gerçekleştirerek onun mutluluğuna katkıda bulunmak ister misiniz?

Heyecanlı bir bekleyişin ardından miniğimizin hediyesi elimize ulaştı. Biz de hediyemizi güzelce paketledik ve ailesiyle iletişime geçip hastanemizin yolunu tuttuk. Miniğimiz bizi görünce çok sevindi. Çağhan ile birlikte yeni oyuncağıyla oynamak istedik ama yanımızda pil getirmeyi unutmuşuz. Bir sonraki sefere pil getireceğimizin sözüyle oynamaya devam edip bir sonraki ziyaretimizi konuşmuş olduk.Miniğimiz hediyesini çok beğendiğini söyleyerek bize teşekkür etti. Çağhan'ın bu mutluluğunda ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: