BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Zümra - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Güzel bir ocak gününde Enfeksiyon servisinin yolunu tuttuk. Ziyaret için girdiğimiz odada Zümra bizi büyük bir mutlulukla karşıladı. Zümra 13 yaşında ve Kronik Osteomiyelit (Kemik iltihabı) tanısıyla hastanemizde tedavi görmekte. Zümra bu sene girdiği liseye geçiş sınavında yüksek bir puan alıp fen lisesinde 9. sınıfa başlamış. En sevdiği derslerin matematik ve biyoloji olduğunu söyledi. Arkadaşımızla konuştuğumuzda şiir yazmayı çok sevdiğini söyledi. Bizimle hastanede yazdığı, usta ellerden çıkmışçasına güzel bir şiirini de paylaştı. Ona Uno kartlarından illüzyon gösterisi yaptık, gösterimize çok şaşırdı. Zümra'ya da öğrettik, kıvrak zekasıyla hemen kavradı ve arkadaşlarına da bu gösterileri yapacağını söyledi. Sonrasında beraber Uno ve Tahmin Et Bakalım oynadık. Zümra ile birlikte çok keyifli vakit geçirdik. Zümra ile sohbet ederken bize büyüyünce doktor olmak istediğini hatta genel cerrah olmak istediğini söyledi. Bize bahçeleri olduğunu, bahçelerinde kedileri ve köpekleri olduğunu söyleyince biz de Zümra'ya balonla köpek yapmayı gösterdik ve beraber köpek yaptık. Ziyaretimizin sonunda dileğini sorduk, bizden "Spor Ayakkabı" istedi. Siz de Zümra'nın dileğini gerçekleştirip onun o güzel gülüşüne ortak olmak ister misiniz?

Zümra’nın dileği bize ulaştığında hemen ailesiyle iletişime geçtik ve taburcu olduğunu, cuma günü kontrole geleceğini öğrendik. O gün geldiğinde hediyemizi kaptığımız gibi Zümra'nın yanına gittik. Bizi ve spor ayakkabısını gören Zümra'nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Paketi büyük bir heyecanla açtı ve ayakkabısını görünce çok mutlu oldu. Birlikte sohbet ederken Zümra'nın sınavlarının çok iyi geçtiğini hatta onur belgesi aldığını öğrendik. Onun heyecanına, bizim de mutluluğumuza ortak olan gönüllümüze çok teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: