BİR DAMLA UMUT

"1 çocuk 1 dilek" diyerek çıktığımız bu yolda birçok miniğimizi mutlu eden sonuçlar aldık. Şimdi ise çocuklarımız için hayati önemi olan kan ve trombosit ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızın küçük dileklerini gerçekleştirmeye sonsuz ilgi gösteren sizlerin kan bağışını da aynı derecede destekleyeceğinize güvenimiz tam. İhtiyaç durumundan anında haberdar olmak isterseniz size SMS yoluyla kolayca ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz :)

Muhammed Yusuf - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Logo

Detaylar:

Yağmurlu bir Ankara sabahında çocuklarla oynamak için heyecanla hastanenin yolunu tuttuk. Heybelerimizi aldık ve Genel Pediatri servisine doğru yola çıktık. Servise girdiğimizde minik Muhammed Yusuf ile tanıştık. Muhammed Yusuf 8 yaşında ve Jüvenil İdiyopatik Artrit (Bir çeşit sistemik romatolojik hastalık) tanısı ile hastanemizde yatmakta olan bir miniğimiz. Sohbetimize başladığımızda kağıtlarla oynamayı çok sevdiğini öğrenince heybemize bir göz attık. Heybemizden origami çıkartıp beraber origami yapmaya başladık. Origami şekillerine baktığında kuşu çok sevdiğini söyledi ve beraber kağıttan kuş yaptık. 2. sınıfa giden miniğimizin kitap okumayı çok sevdiğini öğrendik ve bir tane kitap hediye ettik. Sohbetimize devam ederken en sevdiği yemeğin lahmacun olduğunu ve tuttuğu takımın Galatasaray olduğunu ayrıca en sevdiği futbolcunun da Kerem Aktürkoğlu olduğunu öğrendik. Daha sonra en sevdiği rengin kırmızı olduğunu söyleyince heybemizden kırmızı bir balon çıkartıp beraber balondan şekiller yaptık. Şekiller yaparken bütün hayvanları sevdiğini söyleyen miniğimize balondan köpek yapmayı öğrettik. Son olarak yapboz yapmayı sevdiğini söyleyen miniğimizle beraber yapboz yaptık. Bu konuda çok başarılıydı, birçok parçayı hemen yerleştirdi. Ziyaretimizin sonunda miniğimize dileğini sorduğumuzda bizden “Tahta Satranç Takımı” istediğini söyledi. Siz de Muhammed Yusuf’un dilediğini gerçekleştirerek yüzündeki mutluluğa ortak olmak ister misiniz?

Şubat ayının son günlerini yaşarken miniğimiz Muhammed Yusuf’un hediyesinin bize ulaştığını öğrendik. Daha sonra ailesiyle iletişime geçtik ve hastanede olduklarını duyunca hemen yanına gittik. Miniğimiz hediyeyi gördüğünde çok heyecanlandı ve parlayan gözlerle bizlere teşekkür etti. Beraber oynadığımız bir el satrançta bizi yendi. Bizler de onun bu mutluluğuna ortak olan gönüllümüze teşekkür ederiz. 

PAYLAŞ:

Bu miniğimizin dileği bir başka gönüllümüz tarafından karşılanmıştır.

Diğer Çocuklarımız: